KINDEREN IN GORINCHEM EEN ONVERGETELIJKE DAG IN DE EFTELING!

GORINCHEM – STICHTING HET VERGETEN KIND TRAPTE OP 23 JULI DE JAARLIJKSE HEPPIE ZOMERTOUR AF IN DE EFTELING. MAAR LIEFST 900 KINDEREN VANUIT HET HELE LAND VERTROKKEN DIE DAG VANUIT HUN WOONPLAATS PER BUS NAAR DE EFTELING WAAR AMBASSADEUR VAN HET VERGETEN KIND JUVAT WESTENDORP ZE FEESTELIJK ONTVING. HET VERGETEN KIND ORGANISEERT DEZE ZOMERTOUR JAARLIJKS VOOR KINDEREN IN NEDERLAND DIE NIET OP VAKANTIE KUNNEN.

Maar liefst 20% van de Nederlandse gezinnen kan dit jaar niet met zomervakantie. Dit blijkt uit de Vakantiegeldenquête 2019 van het Nibud. Het vakantiegeld wordt eerder gebruikt voor het aflossen van schulden of betalingsachterstanden. Stichting Het Vergeten Kind laat weten dat het vaak om Multi probleemgezinnen gaat. Kinderen in deze gezinnen zijn ingesloten door een veelvoud van problemen zoals schulden, psychische problemen, verslavingen en onvermogen van ouders. “Deze kinderen hebben tijdens de zomervakantie, wanneer school wegvalt, geen mogelijkheid om te ontsnappen aan hun problemen. Daarom organiseren wij deze zomeractiviteiten. Tijdens de uitstapjes hebben de kinderen een moment waar ze geen zorgen aan hun hoofd hebben, positieve herinneringen kunnen creëren en gewoon even zorgeloos kind kunnen zijn.” Aldus Margot Ende, directeur Stichting Het Vergeten Kind.

Heppie Zomertour Een van de activiteiten die Het Vergeten Kind organiseert is de Heppie Zomertour. De tour ging op 23 juli van start in attractiepark de Efteling. De kinderen kregen een geheel verzorgde dag in het park. Vanuit 50 gemeenten zullen ca. 2000 kinderen gedurende de zomervakantie niet alleen de Efteling, maar ook Dierenpark Amersfoort, Familiepark Drievliet en Attractiepark Slagharen bezoeken.

Met 2 bussen vanuit Gorinchem gingen een kleine 100 kinderen met ouders richting de Efteling. In samenwerking met Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden en de gemeente Gorinchem, werden gezinnen die behoren tot de doelgroep van Leergeld uitgenodigd om deze fantastische dag mee te maken. Coördinator Bob van de Burgt gaf aan wel 4 bussen te kunnen vullen met kinderen die graag voor deze actie in aanmerking kwamen. “Het blijft een populaire bestemming”, aldus Van de Burgt. Stichting Leergeld Alblasserwaard Vijfheerenlanden zet zich in voor de kwetsbare groep kinderen in onze samenleving waarvoor een bezoekje aan de Efteling niet vanzelfsprekend is.

MET HET GEZIN OP VAKANTIE IS VOOR ONS HELAAS ONBETAALBAAR. DE BOODSCHAPPEN EN ONZE VASTE LASTEN SLOKKEN AL ONS GELD OP. WE PROBEREN ER THUIS IETS GEZELLIGS VAN TE MAKEN, MAAR VOOR ONZE KINDEREN IS HET NIET ALTIJD MAKKELIJK OM TE BEGRIJPEN WAAROM ANDERE KINDEREN WEL EN WIJ NIET WEG KUNNEN. OP DEZE DAG NAAR DE EFTELING KONDEN WE ONZE ZORGEN EVEN HELEMAAL OPZIJ ZETTEN. WAT EEN PRACHTIG VAKANTIECADEAU VOOR ONS GEZIN!” MOEDER ANNEMARIE, 33 JAAR