Verenigingen

Openstaande contributie of lesgeld

Op het trainingsveld, tijdens een muziekles of een tekencursus lopen kinderen waarvan de begeleider ze graag in de les of training heeft, maar die de kinderen moet vertellen dat als hun ouders niet snel betalen het ophoud. Ouders met een minimuminkomen kunnen het niet altijd opbrengen om maandelijkse de contributie of lesgelden betalen. Er zijn ouders die zelfandere prioriteiten stellen en het essentiële belang van het kind mee te laten doen aan een recreatieve activiteit over het hoofd zien. Als gevolg hiervan loopt het kind groot risico uitgesloten te worden van deelname aan activiteiten en/of lessen. Dit is erg schadelijk voor het kind, die uiteindelijk weinig invloed heeft op de keuze van ouders, maar hiervan wel de gevolgen ondervind.

Om kansen voor een kind in de toekomst te vergroten is het noodzaak dat kinderen mee kunnen in de samenleving. Het inkomen van ouders mag hier geen belemmering in zijn.

Wat zou een vereniging of instantie hierin kunnen betekenen?

Bij veel ouders bestaat er een hoop schroom om naar de penningmeester af te stappen. Ze treden niet graag naar buiten om openheid van hun situatie te geven, maar ze hebben geen idee hoe ze uiteindelijk de kosten betaald moeten zien krijgen. En waar ze eventueel terecht kunnen als de middelen er niet zijn.

Leergeld adviseert u om op de plaats waar u bekend maakt dat er kosten zijn voor een activiteit en de daarbij behorende benodigdheden. Om ook op die plek bekend te maken dat als zij niet instaat zijn de kosten te betalen dat zij een beroep op Leergeld kunnen doen, met een verwijzingen naar onze website en/of telefoonnummer van de stichting.

Afstemming

Als ouders zich hebben gemeld bij de Leergeld en onderzocht zijn, betaald Leergeld altijd rechtstreeks aan de vereniging of instantie. Voor ons als stichting is het weleens lastig om hiervoor de juiste contactpersoon van in beeld te krijgen. Wij zouden het fijn vinden als we per vereniging of instantie een aanspreekpunt hebben om te kunnen afstemmen. Als het contact tussen uw vereniging en Leergeld tot nu toe minimaal is geweest, willen wij u vragen gegevens van uw school met contactpersonen(b.v. penninngmeester) bij ons bekend te maken. Ook kunnen we u op de hoogte houden van ontwikkelingen die invloed hebben op de voorzieningen wij voor de kinderen verstrekken.